Σας ενημερώσουμε για το summer school (θερινό σχολείο) που θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος Erasmus+ από το Πανεπιστήμιο της Tuscia (Viterbo, Ιταλία) σε συνεργασία με το Swedish University of Agricultural Sciences (Uppsala, Σουηδία), το University of Natural Resources and Life Sciences (Wien, Αυστρία), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Münster University of Applied Sciences (Γερμανία) και το National University of Science and TechnologyPOLITEHNICA Bucharest (Ρουμανία), και το πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνει 1 ημέρα εικονικής (virtual) 25/6 και 8 ημέρες φυσικής συμμετοχής στις εγκαταστάσεις του Alpine Study Center of Pieve Tesino (TN) στην Ιταλία (Pieve Tesino) από 30 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2024.

Πρόκειται για μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία που συνδυάζει διαλέξεις από καθηγητές διεθνούς φήμης, ομαδικές εργασίες, επισκέψεις σε τοπικές εταιρείες και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με στόχο την εμβάθυνση στην βιωσιμότητα των συστημάτων τροφίμων παρέχοντας στους φοιτητές/τριες εφόδια για την επαγγελματική τους πορεία.

Το θερινό σχολείο είναι ανοιχτό σε φοιτητές όλων των εθνικοτήτων, δίνοντας προτεραιότητα στους εγγεγραμμένους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των έξι συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων και με συνολικό ανώτατο όριο 20 θέσεις συμμετοχής.

 

 Συμμετοχή μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι ενεργοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες των τμημάτων Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης και Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης και όλων των συνοδευτικών αρχείων λήγει την 15η Μαρτίου 2024

 

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται παρακαλούνται να προχωρήσουν άμεσα στην υποβολή της αίτησης  εδώ και επισυνάπτοντας τα παρακάτω αρχεία:
  1. Motivational letter στα Αγγλικά (min 500 words, max 1,000 words) 
  2. Αναλυτική Βαθμολογία στα Αγγλικά – Transcript of records with exams and grades (Είστε υπεύθυνοι να ζητήσετε εγκαίρως την αναλυτική βαθμολογία σας από την Γραμματεία μέσω του φοιτητολογίου για να μπορείτε να την λάβετε και εγκαίρως)
  3. Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας (B1 και πάνω) – English language certificate 
  4. Ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) ή Διαβατήριο και visa (εφόσον ισχύει) – Front-back copy of a valid identity document and (if needed) visa to enter Italy.

 Η αξιολόγηση των αιτήσεων και η τελική επιλογή για την συμμετοχή των φοιτητών/τριων του ΧΠ θα γίνει από τους Τμηματικούς Συντονιστές Erasmus+ των τμημάτων ΕΔΔ, ΟΒΑ  και ΓΕΩ και την Επιτροπή Erasmus+.

 Για τους φοιτητές/τριες που θα επιλεχθούν δεν υπάρχουν fee costs ενώ καλύπτονται τα έξοδα στέγασης , οι διαλέξεις, τα field visits

 Επίσης για τα δείπνα υπάρχει ένα συμβολικό κόστος 6 ευρώ/δείπνο για κάθε συμμετέχοντα.

 Μέσω του προγράμματος Erasmus+ οι επιλεγέντες φοιτητές θα λάβουν επιχορήγηση 560€/άτομο ώστε να καλύψουν τα ταξιδιωτικά τους έξοδα και την παραμονή τους στην Ιταλία για 8 μέρες.

Πληροφορίες και λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες σε αυτόν τον σύνδεσμο  https://www.unitus.it/corsi corsi-di-laurea-triennale tecnologie-alimentari enologiche/ 

στην καρτέλα DSFOOD Summer school” και στο συνημμένο φυλλάδιο.

  Contact

  • Location: El. Venizelou 70, 176 76, Kallithea, Athens
  • Telephone: (+30) 210 9549 225, 183
  • e-mail: erasmus@hua.gr
  Useful Links

 
 IKY Link
Scroll to Top